„H” Tarifa feltételei:

 A levegő-levegő hőszivattyúk esetén is a szezonális besorolás, 626/2011/EU rendelete alapján. Mivel a környezetvédelem iránti igény napról napra növekszik, az Európa Bizottság (EC) szabályozást dolgozott ki, mely szerint minden klímakészülékre tájékoztató címke helyezendő. Csak azok a klíma készülékek esetén lehet igényelni a „H” tarifát, amely típus a szezonális energiabesorolás SCOP értéke 3,2-nél nagyobb.
 

Energia hatékonyságot igazoló címke:

 

Energia eloszlás:

 
Technológia:

A klíma készülékeink nem csak levegő-levegő hőszivattyúként üzemelnek, hanem egytől egyig inverteres technológiával készülnek, legalább „A” energia osztályúak.

 Az inverteres technológia lényege, hogy sem a kompresszor, sem a ventilátor nem állandó fordulatszámon üzemel, mint a régebbi ON/OFF (ki-be kapcsolós) készülékeknél. Takarékosságuk a változó teljesítményfelvétel és leadásból, a szenzorok által továbbított paraméterek alapján, a beépített mikroprocesszor optimális vezérléséből fakad. Végül is a már lehűtött vagy felmelegített helyiség hőenergia igénye, annak szinten tartása sokkal kevesebb energiát igényel, mint a klimatizálás megkezdésekor.

Az inverteres készülékek bekapcsolása lágy indítással kezdődik, ez az elektromos hálózatot kevésbé terheli, de szükség esetén akár „turbó üzemmódban” csúcsteljesítmény leadásra is képesek, szerény áramfelvétel mellett. Az inverter technológia rendkívüli módon finomhangolja a teljesítményt, komoly költséghatékonysággal.

Korszerű készülékeink HEPA légtisztító szűrőket tartalmaznak.

A légtisztítók átvezetik a levegőt a készülék testén egy több fokozatú ventilátor segítségével. Néhány modellben a levegő először egy mosható előszűrőn és egy aktív plazma, vagy titánium filteren halad keresztül, amely kiszűri a levegőben lévő nagyobb részecskéket így biztosítván a készülék HEPA filterének hosszú használhatóságot és ezzel csökkenti a fenntartási költségeket. Ezután a levegő egy HEPA szűrőn halad keresztül, mely kiszűri a 0,3 mikronnál nagyobb részecskéket.

HEPA szűrő méretadatok:

 

 Műszaki megoldásaiknak köszönhetően klímáink légtisztító berendezésnek minősülnek.

 

 Számos visszajelzést kaptunk allergiás ügyfeleinktől, hogy a tüneteik megszűntek a klimatizált helyiségben. A pollenek átmérője nagyobb mint 0,3 mikron, és a beépített szűrőn fennakadtak kitisztítva a belső légteret. Nem szabad elfelejteni, hogy a rendszeresen karbantartott klímák képesek csak a hatékony légtisztításra!

 

Szerviz

 

Az általunk telepített készülékeket szervizeljük és karban is tartjuk rendkívül kedvező feltételekkel. A klíma gyártók kivétel nélkül évi kétszeri karbantartást írnak elő (hűtési és fűtési időszak előtt), melyről minden ügyfelünket külön értesítünk. A folyamatos szerviz az egészséges üzemeltetés mellett a garancia feltétele. Készülékeinket 3, 5, és akár 10 év garanciával értékesítjük rendszeres karbantartás megléte mellett. A karbantartások még a kevesebbet használt berendezéseknél is elengedhetetlen, mert ilyenkor a légionella baktérium elleni beltéri egység fertőtlenítésén kívül, elektromos és gázrendszer vizsgálatot is elvégezzük.